Zo vergroot je als starter de kans om een eerste huis te kopen

Geplaatst op

Vind jij het zonde om ontzettend veel geld te betalen voor een huurhuis? En wil je eigenlijk heel graag een eerste huis kopen? Als je hier goed over na hebt gedacht, kan dit een heel goed idee zijn. Helaas lijkt het voor veel starters haast onmogelijk om een eerste huis te kopen. Toch is het niet helemaal onmogelijk. In deze blog geven we je een aantal tips hoe je als starter de kans op een eerste huis kunt vergroten.

Een makelaar inschakelen

Ten eerste is het verstandig om een makelaar in te schakelen. Een makelaar is namelijk heel goed op de hoogte van de huizenmarkt, kent alle kneepjes van het vak en heeft daarnaast een groot netwerk. Zo vergroot je dus de kans dat je jouw droomhuis zult vinden. Bovendien kan een makelaar je adviseren bij het uitbrengen van een bod. Als starter is het heel logisch dat je hier geen verstand van hebt, je hebt immers nog nooit een huis gekocht. Een goede makelaar zit daarentegen al jaren in het vak en heeft hier veel kennis en gevoel voor gecreëerd. Als je op zoek bent naar een goede makelaar in Roosendaal kun je terecht bij Ludo van der Eijken.

Energiezuinig investeren

Om een hypotheek te krijgen, moet je behoorlijk wat spaargeld hebben. Bovendien moet je alles wat je boven de vraagprijs biedt uit eigen zak betalen. Geen pretje dus. Wel is er een mogelijkheid om een hogere hypotheek te kunnen krijgen, maar daarvoor moet je wel een beetje handig zijn! Als je een ouder huis koopt en vervolgens investeert in energiezuinige maatregelen, heb je dus kans op een hogere hypotheek. En dat kan jouw kans op een eerste koophuis flink vergroten. Voorbeelden van energiezuinige maatregelen zijn bijvoorbeeld dubbel glas, zonnepanelen, zuinige centrale verwarming. Ook gemeenten hebben speciale leningen, zoals de duurzaamheids- en energiebespaarlening. Ben je dus gezegend met twee rechterhanden? Dan kan het een heel goed idee zijn om op zoek te gaan naar de wat oudere huizen. Met wat klussen en misschien wel hulp van vrienden en familie kun je hier je droomhuis van maken!

Vergeet de corporaties niet

Ook kun je eens kijken bij het woningaanbod van verschillende woningcorporaties. Hier vind je namelijk vaak huurwoningen die worden verkocht en als deze woningen moeten worden opgeknapt worden ze vaak verkocht tegen mooie prijzen. Besteed dus niet al je aandacht aan Funda, maar houd ook het aanbod van de woningcorporaties in de gaten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden