Zelf verhuizen? Denk om de stress!

Geplaatst op

Elke verhuizing begint met één belangrijke vraag: zelf verhuizen of een verhuizer in breda inhuren? Omdat beide verhuisscenario’s hun voor- en nadelen hebben, is er geen magische formule die je het juiste antwoord kan geven. Wij verklappen je in ieder geval alvast: verhuizen in je eentje is zelden de moeite waard. De belangrijkste reden hiervoor is de grote hoeveelheid stress.

Een stressvolle verhuizing

Verhuizen is een proces dat veel stress met zich meebrengt bij bijna elke stap. Zelfs wanneer je professionele verhuizers inhuurt om de moeilijkste aspecten van de verhuizing aan te pakken, kan er ook voor jouzelf wat stress zijn. Je zult je waarschijnlijk zorgen maken over of de verhuizer bevoegd en bekwaam is en of hij voldoende is verzekerd. Ook kun je je zorgen maken over of de professionals wel of niet op tijd komen opdagen op de dag van de verhuizing.

Nog meer stress bij verhuizen?

Echter, die zorgen zijn nog niets vergeleken met de overweldigende hoeveelheid stress die je ondergaat terwijl je de verhuizing helemaal alleen afhandelt. Zware meubelstukken en overvolle verhuisdozen kun je niet alleen dragen. Dus, zal een van je vrienden bereid moeten zijn om je te helpen op de dag van de verhuizing. Dat is ook iets om je zorgen over te maken. Wat als je je verwondt bij het tillen van zware meubels of het verplaatsen van grote dozen? Hoe kun je voorkomen dat er ongelukken gebeuren tijdens de verhuizing? Kun je je waardevolle bezittingen beschermen tegen beschadiging tijdens het verhuisproces? Alleen al de gedachte dat je een grote verhuiswagen moet huren en door meerdere staten moet rijden, klinkt beangstigend. En dat is het ook.

Gevolgen

Stress kan zeer schadelijk zijn. Medische deskundigen onderstrepen de veelvoorkomende effecten van stress op het lichaam – hoofdpijn, spierspanning of spierpijn, pijn op de borst, vermoeidheid, maagklachten, slaapproblemen, en de geest – angst, rusteloosheid, gebrek aan motivatie of focus, overweldigd gevoel, prikkelbaarheid of woede, verdriet of depressie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag wat je kan doen om beter te verhuizen.

Contactgegevens

Via info @ landverhuizers.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden