Wat kan ik doen tegen inbraak? Enkele tips

Geplaatst op

Jaarlijks zijn er veel inbraken die voorkomen hadden kunnen worden met de juiste maatregelen. In deze blog willen we je graag een aantal tips geven die het de inbreker moeilijk maken. Lees ze en pas ze toe bij je thuis. Alles voor een veilig huis!

Tips om inbraak te voorkomen of de schade te beperken

Soms weet je niet wat je allemaal kunt doen om inbraak te voorkomen of de schade te beperken, daarom geven we je graag een aantal tips. Een slotenmaker kan jou hier ook bij adviseren. Deze zetten we even voor je onder elkaar:

 • Sluit je ramen als je niet thuis bent, al ben je maar even weg
 • Dure apparatuur kun je beter opbergen, zo ziet een potentiele inbreker ze niet en nodigt dit niet uit tot inbreken
 • Zorg dat je niet veel contant geld in huis hebt
 • Woon je in een huis met meerdere mensen, bijvoorbeeld een studentenhuis, doe dan je kamerdeur op slot als je weg bent
 • Laat een lampje aan als je weg bent, dan lijkt het alsof er iemand thuis is
 • Bel gerust 112 als je iets verdachts ziet bij de buren

Anti-inbraak maatregelen

We komen nu aan bij het grovere geschut om het de inbreken moeilijk te maken:

 • Zorg dat je sloten en sluiting op je ramen hebt met een politiekeurmerk
 • Een anti-inbraakstrip is een andere belangrijke verdedigingsmaatregel, zo kan een inbreker niet zomaar een koevoet of schroevendraaier tussen de deur en het kozijn steken en de zaak openbreken
 • Zorg dat de buitenverlichting aanspringt als er iemand in de tuin komt die daar niet hoort. Je kunt zelf het tijdstip hiervoor bepalen
 • Laat een expert je woning checken, zeker als je veel dure spullen in huis hebt. Kijk wat deze expert van je veiligheidsmaatregelen vindt.
 • Heb je een huurwoning? Dan is het zaak om je huisbaas te vragen eventuele problemen in de beveiliging van je huis op te lossen.

Verzekering

Het klinkt een beetje als een overbodige tip, maar het is erg goed om een inboedelverzekering af te sluiten. Dan zijn je waardevolle spullen verzekerd. Ook slim is het om je eigendommen te registeren, dat is handig mocht het toch onverhoopt gebeuren dat er bij je thuis wordt ingebroken.

Denk goed na wat je koopt

Soms kun je iets van iemand overnemen voor een zacht prijsje. Natuurlijk gaat het hier dan maar zelden om heling, zeker als het een bekende van je is. Maar soms is de prijs een beetje te zacht voor wat je koopt. Bijvoorbeeld een bijna nieuwe iMac voor 400 euro, dan moet je je even achter je oren krabben. Zo draag je niet bij aan heling en maak je het voor de inbreker niet rendabel om in te breken.

Conclusie

Je kunt veel zelf doen aan het voorkomen van een inbraak bij je thuis, zowel op het gebied van structurele veiligheidsaanpassingen aan het huis als het uit het zicht opbergen van dure spullen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden