Waarom een makelaar inschakelen voor het verkopen van mijn huis?

Geplaatst op

Bij het verkopen van je woning kiest men er 9 van de 10 keer voor om een verkoopmakelaar als de Huizenbemiddelaar Zundert in te schakelen voor het verkopen van de woning. Hij geeft onder andere advies en probeert de wensen van de verkopende partij in vervulling te laten gaan.

Wat doet een makelaar precies voor je?

Een makelaar kan het gehele verkoopproces voor je uit handen nemen. Dit begint met het opnemen van de woning door een taxateur. Na het vaststellen van de waarde geeft de makelaar vervolgens een advies voor de vraagprijs. Uiteraard blijft dit een advies want je bent natuurlijk baas over je eigen woning. Daarnaast kan een makelaar de promotie voor je uit handen nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van de juiste foto’s, maar ook bijvoorbeeld aan het onder de aandacht brengen bij de juiste mensen. Een makelaar heeft vaak ook al een netwerk, dus weet in sommige gevallen al een aantal mensen die ze kunnen benaderen voor het verkopen van een woning.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een makelaar?

Het bedrag wat aan de makelaar wordt betaald is vaak afhankelijk van de verkoopprijs. Hier wordt namelijk vaak een zogenaamd percentage oftewel courtage gerekend. In sommige gevallen werkt een makelaar ook voor een vast bedrag voor het verkopen van de woning.

Meer tijd over voor jezelf

Wanneer je de verkoop uit handen geeft houd je simpelweg meer tijd over voor jezelf. Op het moment dat je de verkoop zelf op wilt pakken, moet je hier enorm veel tijd in steken. Wellicht moet je eerst op onderzoek uit, hoe je jouw woning het beste onder de aandacht kan brengen, maar natuurlijk ook waar je op moet letten tijdens een bezichtiging van een potentiële klant. Op het moment dat je een makelaar dit laat doen, hoef je daar verder geen tijd meer in te investeren en kun de bezichtiging en het verkopen van de woning aan de makelaar over laten. Je hoeft dan alleen maar een akkoord te geven op bod wat de makelaar voor je heeft binnengesleept. Meer weten over het verkopen van je woning? Neem een kijkje in een woonblog!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag wat je kan doen om beter te verhuizen.

Contactgegevens

Via info @ landverhuizers.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden