Landelijke ideeën voor het interieur van je woning

Geplaatst op

In de landelijke stijl draait het om een ontspannen sfeer. Er is geen enkele noodzaak om pretentieus te doen, volgens de fans. En dat is nu juist de kracht van deze stijl. Veel mensen houden van deze stijl omwille van haar eenvoud, en dan maakt het niet uit of je in de grote stad woont of op het platteland. Ook in de Vinex-wijk kun je dat landelijke gevoel in je interieur ervaren. In deze blog nemen we je mee langs de verschillende voorbeelden.

Meubelstukken

Er zijn tal van meubelstukken die prachtig passen in een landelijk design. Licht eikenhout met een ietwat verweerde look is intrek als het om landelijk design gaat. Een buffetkast is ook erg mooi om in je landelijke interieur te zetten. Tinten die we vaak terug zien komen zijn: beige, bruin of zelfs de fleurige kleuren van bloemen- bij voorkeur echte natuurlijk.

Kleurenpallet van de landelijke stijl

Voor de landelijke stijl wordt vaak een zacht kleurenpalet gehanteerd: wit, blauw, groen of geel. Rustiek rood kan overigens ook heel goed deel uitmaken van een landelijk kleurenschema. Het mooie van dit kleurenschema is dat je er zo snel een gezellige sfeer mee kan oproepen.

Vloeren

Veel liefhebbers willen het ultieme landelijke interieur. Daar heb je op z’n minst een traditionele houten vloer voor nodig, ook in een landelijke interieur en zeker in een Vinex-wijk. Voeg daarbij een groot kleed (misschien een nep berenvel) en wellicht een stenen open haard. Daar kun je dan mooi samen op en voor liggen, terwijl je droomt over de huifkartijden van weleer. Dat zijn nostalgische momenten vol gezelligheid.

Decoratie

Als het aankomt om het arsenaal voor een landelijke decoratie, dan ben je niet snel uitgesproken. Over het algemeen is het zo, dat vintage design goed past in een landelijk design. Zeker als het patina heeft. Ook roestige spullen van een paar honderd jaar oud weten hun weg moeiteloos naar het landelijke interieur te vinden. Natuurlijk mogen we de decoratieve hertengeweien en schapenvachtjes niet vergeten. Deze verzameling van zachte tinten en texturen heeft de uitstraling waar de fans van houden.

Conclusie

De landelijke stijl is veelzijdig en gezellig, warmte en ontspanning voeren de boventoon. Wanneer je geniet van een landelijk interieur, dan is het gemakkelijk om weg te dromen, hierbij geholpen door eventuele sfeervolle plaatjes of antieke sierobjecten die je tentoongesteld hebt in je interieur. Oude tijden herleven in een landelijke interieur. Geen wonder dat veel mensen fan zijn van deze stijl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden