Kies het beste dekbed voor een goede nachtrust

Geplaatst op

Om het beste dekbed voor jou te vinden zijn er een paar punten die je kunt overwegen. Ben je een slaper die het snel koud heeft? Heb je allergieën? Hou je van het gevoel gewicht van het dekbed op je te hebben? Beantwoord deze vragen voor jezelf. In deze blog nemen we je mee langs een aantal populaire dekbedden. Kies voor jou de beste uit.

Wollen dekbed

Dit materiaal is ademend en zorgt dat je niet te warm wordt. Je voelt het dekbed op je liggen. Onder een dekbed van wol lig je lekker warm. Goed nieuws voor mensen met allergieën en astma, van dit dekbed zul je geen last hebben. Meestal zijn wollen dekbedden behandeld waardoor bacteriën er niet graag in nestelen. Op deze manier behoudt het dekbed een frisse geur.

Dekbed van veren

Als je het snel koud hebt, is een veren dekbed zeer aan te raden. Een hoger percentage dons zorgt voor een warmer dekbed. Het mooie van dit type dekbed is, dat het uitstekend warmte isoleert. Alle je houdt van het gevoel van een licht dekbed dat op je ligt, dan is een dekbed van veren ideaal voor jou.

Microvezels

De microvezels in dit type dekbed zijn door de mens gemaakt. Het dekbed is gemiddeld warm, dat is ideaal als je geen koude slaper bent, maar ook niet per se altijd een optimaal warm gevoel hebt. Je hebt onder dit dekbed het gevoel te liggen onder een dekbed van veren. Je bed komt door dit dekbed mooi uit de verf. Ook dit dekbed is geschikt voor mensen met astma en allergieën.

Katoen

Katoen is een natuurlijk ademende vezel en is geschikt voor mensen die het snel warm hebben onder een dekbed. Het materiaal haalt als het ware de warmte uit je lichaam, dat werkt dus redelijk verkoelend. Erg geschikt voor mensen met aandoeningen aan de luchtwegen. Je kunt dit dekbed in de droogtrommel doen. En dat is een groot voordeel.

Bamboe dekbed

Ooit gehoord van een bamboe dekbed? Het bestaat echt. Het dekbed heeft een bamboevulling. Wat zijn de eigenschappen van dit materiaal? Onder dit dekbed slaap je gemiddeld warm en geniet van de perfecte combinatie tussen de ademende eigenschappen en comfortabele warmte. Het materiaal is van nature antibacterieel en is daarnaast hypoallergeen.

Ben je een koude slaper?

Als je een koude slaper bent, dan kun je kiezen voor een dekbed met veren en dons, microvezel of meerdere lagen wol. Veren, dons en microvezels houden veel warmte vast, en zijn dus ideaal voor de winter. Ook in koude klimaten zijn ze aan te raden. Wollen dekbedden ademen goed en voeren teveel aan warmte af. Maar als je het snel koud hebt, dan is het goed om voor meerdere lagen wol te kiezen. Katoen kun je beter niet kiezen, want dit slaapt vrij koel.

Ben je een warme slaper?

Heb je het snel warm tijdens het slapen? Dan is een dekbed gemaakt van katoen of wol ideaal. Katoen behoudt weinig warmte en daarom is het een geweldige optie in de zomer. Ook in warme klimaten wordt katoen gebruik om koel te slapen. Kies niet voor veren en dons of polyester dekbedden als je snel last hebt van warmte, want deze materialen houden veel warmte vast.

Last van allergieën?

Allergieën kunnen je behoorlijk dwarszitten en dan zit je echt niet te wachten op een dekbed die deze aandoeningen triggert, niet waar? Kies bij allergieën voor wol, want dit is van nature hypoallergeen en bevat geen chemische stoffen die de luchtwegen kunnen irriteren. Veren en dons zijn echter een slechte keuze bij allergieën en astma. Een dekbed gevuld met microvezels is een uitstekende oplossing voor mensen met aandoeningen aan de luchtwegen.

Conclusie

Er zijn drie vragen belangrijk bij het kiezen van een dekbed: heb ik het snel warm, heb ik een allergie en slaap ik graag onder een licht dekbed? Als je deze vragen beantwoord hebt, weet je welk type dekbed je moet hebben. Met de tips van hierboven gaat het zeker lukken je ideale dekbed te vinden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden