Hoe moet je een woning opleveren na ontruiming?

Geplaatst op

Als er een woning ontruiming plaats vindt, is het soms een droevige situatie. Het kan namelijk zo zijn dat er iemand is overleden. Je hebt het dan al druk met de begrafenis en andere zaken. Het laatste waar je dan op zit te wachten in om de woning te gaan opleveren voor de volgende mensen die daar gaan wonen. Omdat we begrijpen dat het een drukke situatie is, hebben we wat dingen die je moet regelen voor dat je je huis kan opleveren na de ontruiming.

Schoon en leeg opleveren

Wanneer je het huis gaat opleveren moet alles schoon en leeg zijn. Tenzij er dingen zijn afgesproken wat er blijft staan. Voor de rest moet alles leeg en schoon zijn. Kijk goed of je niets laat liggen in de kastjes, het zou vervelend zijn als je wat vergeet. Ga zelf een keer heel je huis rond als eindcontrole en zorg dat je alles hebt! De woning moet helemaal schoon worden opgeleverd, dat betekend dus stofzuigen en dweilen. De schuur hoort ook bij het huis, zorg ervoor dat er een bezem door heen gehaald is en het er netjes uit ziet. Vergeet de badkamer en keukenapparatuur niet, vooral de oven of magnetron. Het zou voor de kopers erg vervelend zijn als alles nog vies is.

Alles op tijd meenemen

Wanneer je veel spullen mee gaat nemen of verkopen, zal je hier vroegtijdig mee moeten beginnen. Dit komt omdat je het snel onderschat hoeveel tijd daar nog in zit. Denk maar eens aan de bank die je bijvoorbeeld mee wilt nemen. Dit kan lastig zijn als je maar met weinig mensen bent. Je zou een verhuisbedrijf kunnen in huren die je graag willen helpen met zulke klusjes. Er zijn verschillende verhuisbedrijven die ook bij een woningontruiming helpen. Ze beschikken over goede materialen die ideaal zijn tijdens een ontruiming. Ook grotere dingen verplaatsen is geen probleem bij een verhuisbedrijf zoals: koelkast, magnetron, vaatwasser, wasmachine etc.

Apparatuur aan laten

Tegenwoordig gebeurt het bijna nooit meer dat de energie en water wordt afgesloten, tenzij je gedwongen wordt of de maatschappij het zelf doet. Waarom het gas, water en elektriciteit aangesloten laten? Dit komt omdat wanneer je het gaat afsluiten er extra kosten komen. Het kan zijn dat de nieuwe mensen al vrij snel komen wonen, het zou dan dom zijn om alles af te sluiten. Wat nog een redenen is, is dat wanneer je de cv ketel opnieuw moet opstarten er een kans is dat die niet opstart. Al zouden er dan net nieuwe mensen wonen en hij gaat gelijk kapot, dan zou dat erg jammer zijn voor die mensen. Overleg dus met de nieuwe mensen en de energieleverancier wat je gaat doen.

Controleer de kranen

Voordat je weg gaat moet je alle kranen op lekken controleren. Vooral de kraan bij het toilet die lekt wel eens of gaat vast zitten. Is er iets niet goed mee? Laat het zo snel mogelijk maken zodat je geen eindinspectie en een discussie ontstaan. Hetzelfde geldt voor de kraan van de wasmachine, deze moet je ook controleren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden